Campionat de Catalunya d’Escalada de Velocitat 2019

El campionat de Catalunya d’escalada de Velocitat 2019, organitzat per l’Escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), es disputa al Centre Municipal Climbat La Foixarda, el diumenge 15 de setembre. El Campionat de Catalunya de d’escalada de Velocitat serà la segona prova que, després del Campionat d’escalada en bloc, i conjuntament amb el Campionat de Catalunya d’escalada de Dificultat (28 de setembre) completarà el overall 2019.

El centre Climbat la Foixarda disposa dels recorreguts de velocitat en mur no oficial de 10m, i comptarem amb auto asseguradors de velocitat a la instal·lació.

El reglament de competicions d’escalada actual s’ha adaptat a les categories internacionals, i en aquest context contem amb les categories sub12, sub-14, sub16, sub18, veterans i absoluta, definides al reglament d’escalada esportiva 2019.

El cronograma de la Competició (categories sub16, sub18, Absoluta i Veterans):
8:00h : Apertura escalfament i rebuda dels participants de totes les categories.
8:45h : Reunió Tècnica.
9:00h : Fase de Pràctica. Els participants tindran 2 intents de pràctica.
11:00h : Fase de Classificació. Els participants tindran 2 intents (un a cada via de velocitat). Computarà el millor dels dos registres obtinguts.
13:00h : Finals en format quadre eliminatòries segons reglament FEEC i IFSC.
15:00h : Entrega de Premis.
* Aquest cronograma podria variar en funció del número d’inscrits, i ha de ser confirmat pel President del Jurat durant la reunió tècnica.

Per motius morfològics propis de l’edat dels participants de les categories Sub12 i sub14, la prova no es disputarà sobre la via estàndard de velocitat. Així, es disputarà sobre una sola via de preses que no son necessàriament del tipus de velocitat, ubicades a més curta distancia, i el resultat final serà l’obtingut en la suma dels 2 millors temps registrats.

El cronograma que seguiran aquestes dues categories (sub12 i sub14) serà el següent:
8:00h : Apertura escalfament i rebuda dels participants de totes les categories.
8:45h : Reunió Tècnica.
9:00h : Fase de Pràctica. Els participants tindran 2 intents de pràctica.
11:00h : Fase Final. Els participants tindran 2 intents. Computarà el millor dels dos registres obtinguts.
15:00h : Entrega de Premis
Les inscripcions estaran actives al web de la FEEC fins el divendres 13 de setembre, a les 20h. Durant la jornada hi haurà servei de bar al mateix Centre Municipal Climbat La Foixarda.

Com és habitual, els organitzadors de l’Escola de Muntanya del CMSC vetllaran pels petits detalls de la competició, tenint cura dels propis escaladors i proporcionant un pack de benvinguda amb fruita, aigua i barretes energètiques als participants.

Els escaladors més ràpids de Catalunya a La Foixarda! Us ho perdreu?

Us esperem!