Formació

2023:

Curs d’Esquí de Muntanya Nivell 1. Gener – Març 2023 (Inscripcions obertes)
Curs d’Alpinisme Nivell 1. Març – Abril (Previst)

Curs d’Escalada en Roca, Nivell 1. Octubre – Novembre 2023 (Previst)
Curs d’Escalada en Roca, Nivell 2. Octubre – Novembre 2023 (Previst)

Escalada amb nens:

Cada trimestre (1r, 2n i 4t trimestre de l’any) oferim una formació continua d’escalada per a nens i nenes entre els 7 i els 18 anys: 1,5h setmanals, 1 dia a la setmana. Tenim 2 grups diaris (de dilluns a divendres):
– Petits (7 a 10 anys)
– Mitjans (10 a 12 anys)
– Grans (12 a 16 anys)
– Joves (16 a 18 anys, 1h/2h setmanals)
Preus: 44 € soci / 60 € no soci (activitat mensual).
Més informació a la recepció del club.

Entrenament Personal d’Escalada:

Entrenaments dirigits per a gent ja iniciada en l’escalada, que desitja millorar en aspectes tècnics com la resistència, la potencia o la tècnica gestual. Entrenaments mensuals amb full de rutina setmanal. Dos classes presencials al mes. Horaris a concertar.
Informació a recepció del Club o directament de dilluns a divendres al nostre Tècnics d’Escalada

Classes Particulars d’Escalada:

Classes particulars dirigides per un tècnic que imparteix els coneixements bàsics de l’escalada esportiva per aconseguir la autonomia necessària a per a practicar aquest esport, o elevar el seu nivell. No és necessari coneixements previs ni material específic.
Durada de les classes 1h. Només en horaris de matins de dimarts a dijous..
Preus: 20 € soci / hora ; 26 € no soci / hora. Packs / hores: Informació a recepció del Club.

Formació: L’Escola de Muntanya i el seu funcionament.

L’escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat neix al 2005 com a resposta a la gran demanda existent de formació en el món de la muntanya al nostre país.

Hem concebut aquesta escola amb l’objectiu fonamental del foment de la pràctica responsable de qualsevol de les modalitats esportives de muntanya amb seguretat i respecte pel medi.

El nostre professorat està qualificat i amb reconeixement acadèmic per part de les principals federacions i associacions de muntanya tant a nivell nacional com internacional, i treballen de forma voluntària pel CMSC.

La nostra formació pretén ser integral en tots els àmbits de la muntanya, tant a l’estiu com a l’hivern, tal i com mostra la nostra proposta de cursos que s’ofereixen trimestralment:

Cursos Actualment impartits (consultar agenda semestral):

– Alpinisme:
– Nivell 1
– Tecnificació
– Nivell 2
– Crestes

– Escalada:
– Nivell 1
– Nivell 2
– Tècnica i moviment (en rocòdrom)

– Esquí de Muntanya:
– Nivell 1

– Fonaments de Primers Auxilis

– Orientació en Muntanya

Esperem oferir en un futur altres tipus de cursos o jornades tècniques

79 comments

 1. Hola,
  He empezado a hacer 3000les este verano, en Bensaque. Me gustaria saber que tipo de curso deberia hacer para poder empezar a hacer algun paso si me lo encuentro y no tener que dejar la cresta. Me pasó la semana pasada.
  Me han dicho que haga vias ferratas, no se si es la manera de empezar..
  Espero me digais algo.
  Saludo,
  Maria

 2. Hola Maria,
  justamente esta semana vamos a diseñar los cursos para este trimestre, y aparte de uno de iniciacion a la escalada, seguramente haremos uno de crestas. No es escalar, no es alpinismo, y va orientado justamente a personas como tu, que puedan realizar pasos que sin conocimiento no se atreverian. Muchas gracias por el comentario y proximamente podremos los anuncios en el blog.

 3. ya tengo a dos mas interesados….unos de bcn la otra de mas lejos, pero si le va se viene. A ver cuando lo colgáis!!!!! QUe tenemos ganas.
  Gracias

  1. Hola Maria! Por disponibilidad de fechas, cursos de crestas tendran que ser para primavera. Ahora mismo ofertamos uno de Escalada nivel 1, que este finde en cuanto tengamos un momento pondremos en el blog y facebook. Posiblemente os pueda interesar, ya que se enseña todo sobre escalada deportiva, los nudos, escalar, seguridad, etc… y muchas de las tecnicas son apicables a otras disciplinas. Yo os lo aconsejo por tener una buena base, porque sino seguramente iriais peces en un curso de crestas. Este finde actualizaremos el blog en profundidad. Gracias

 4. Hola. Volia fer el curs d´alpinisme nivell1 amb vosaltres. Potser som 2/3 persones. M´agradaria saber quan seran les dates. Gracies.

 5. Hola,estic interesat en fer iniciarme al esqui de muntanya,i he vist que de moment no n´hi ha ningun publicat ,¿en fareu algun?Pensaba fer -me soci ara al gener igualment ,amb qui podria parlar? gracies

  1. Doncs no en tenim de moment, segurament l’any vinent. T’envio un mail privat explicant-te detalls de fer-se soci, on pots fer cursos d’esqui, i del grup d’esqui de muntanya del club. Gracies

 6. bona tarda, estic esperant amb candeletes que obriu el calendari del curs d’alpinisme per veure si tinc la oportunitat d’inscriure-m’hi!!!!
  merci.

  1. Hola Eugènia! no tenim encara clar quan seria el curs, depen de la demanda, pero seria cap al juny. Preus, etc, organitzacio, seria molt semblant al curs que vam fer l’any passat: https://escolademuntanya.wordpress.com/2010/02/14/curs-descalada-en-roca-nivell-2-2/
   Aixi et servira de guia… moltes gràcies per l’interés. Qualsevol altre cosa, no dubtis en enviar un comentari. Tambe pots agregar-te al grup facebook de l’Escola de Muntanya.

 7. Hola, el tema és que li vull regalar al meu marit un curs d’escalada pel seu aniversari i l’any passat en va fer un amb vosaltres i no sé si és el de nivell 2 o no.
  Em pots dir quin vau fer l’any passat per aquestes dates: un de bàsic o més avançat?
  Gràcies!

 8. Buenos dias,
  Me puede decir que dia se hace este trimestre la iniciació al rocodromo para un niño de 7 años? Gracias.

 9. Hola!

  Coneixeu alguns campaments d’estiu específics d’escalada per nens de 13/14 anys?

  Estic buscant cursos de nivell més aviat avançat.

  Gràcies!

 10. Hola Cristina! en el nivel 2 se enseña escalar vias de varios largos equipados. O sea, que se enseña a hacer reuniones de todo tipo, y todo lo referente a seguridad y aseguramientos en y desde reuniones, para vias equipadas de varios largos. Si lo que quereis es equipar vias, seria un curso de nivel 3, en vias semidesquipadas donde se enseña a utilitzar diferente material como seguros 8tascones, friends, etc…). Tenemos pensado el curso de nivel 2 para finales de septiembre aproximadamente, y se realiza normalmente en 2 findes con 2/3 dias entre semana de clase. Gracias por el interes

 11. Hola estaría interesado en aprender a escalar, como minimo en en rocodromo, tenéis pensado algún curso de iniciación (desde zero)? Que precio tendría?
  gracias

  1. Hola Gianluigi,
   efectivamente en septiembre haremos un curso de iniciacion. Será a finales de septiembre aproximadamente. El precio será muy parecido al último que hicimos, unos 100-110 euros socios, 160-170 no socios. Muchas gracias por el interés.

   1. Muchas gracias por la información. Seguiré este blog para tener la información.

    Gianluigi

 12. Hola, soy nueva socia. Acabo de pasar por recepción y he dejado mis datos para que me enviéis información sobre los cursos de iniciación (nibel-0) en
  el rocódromo, asi como de la escuela de montaña, lo malo es que solo dispongo de las mañanas, y de los viernes por la tarde, los sábados trabajo todo el día. Espero noticias. Gracias.

 13. Hola, busco monitor per fer curs d’iniciació a l’escalada en roca per a un nen d’11 anys. La intenció és fer un parell de sessions en alguna zona propera a Barcelona. Vosaltres disposeu de monitors per a aquest tipus d’activitats o teniu previst fer algun curs properament? Moltes gràcies

 14. Buenas,
  Estoy interesado en realizar un curso de alpinismo y queria saber si disponeis de alguno este año o a principios del 2012.
  Muchas gracias,un saludo..
  Dani..

 15. Hola,
  Tinc dos nens un de 14 anys i l’altre de 11 anys que voldrien fer un curs d’escalada. Teniu previst començar algun curs aviat?

  1. Hola Cati,
   doncs tenim dos tipus de cursos d’escalada, el que anomenem escalada extraescolar, que consta de 3 mesos amb el nostre tecnic d’escalada i es durant el curs escolar, un dia a la setmana dues hores, grup de 6 nens. I per una altra banda a l’octubre tindrem un curs d’escalada que consta de 3 sessions teòriques i dos caps de setmana sencers. Normalment aquest últim va orientat a adults pero tot i això ens trobem sovint amb pares i fills de 15, 14 anys… Per tal d’informar-te com estan el grups de cara al setembre de l’extraescolar, si us plau passa’t pel club o truca. Gràcies pel comentari… qualsevol dubte estem a la teva disposició

 16. Bon dia,
  Soc parapentista i exescalador de roca. Hem vull comprar un parapent de muntanya (lleuger) per fer ascensions caminant i baixar volant…Encaixo en les postres activitats?
  Nico.

 17. Hola:

  oferiu alguna activitat per a l’estiu 2013 per a nens? I, si és així, a partir de quina edat i, en general, condicions? Gràcies.

 18. Hola. Queríamos preguntaros qué curso o que formación deberíamos seguir si queremos ascender a un 4000 con seguridad este verano. hasta el momento, hemos hecho 3000s en verano y alguno en invierno sin mayor dificiultad(nunca hemos ido encordados), y este verano queríamos empezar con el gran paradiso, pero nunca hemos ido encordados en ascensión. hicimos un curso de autodetenciones etc pero no nos enseñaron a hacer cordada en nieve-hielo. gracias!!

 19. Hola, la meva filla Lucía fa curset d’escalada divendres tarda amb el Dani i ahir es va descuidar una ronyonera amb butlletes de viatge final de curs. Em podeu posar en contacte amb en Dani o passar-li aquest missatge? Gràcies

 20. Hola, voldria saber si aquest any es realitzarà el curs d’alpinisme nivell 1, ja que estaria interessat en realitzar-lo. En cas afirmatiu, seria bo saber quan s’haurien de fer les inscripcions. Moltes gràcies.

 21. Hola,

  Se saben ja les dates en què es realitzarà el curs d’alpinisme nivell 1? he revisat l’agenda i només surt que per l’abril-maig es farà el curs de tecnificació, però no hi diu res sobre el de nivell 1.

  Moltes gràcies

  1. Hola Jaume. Enguany al 2015 no en farem de curs d’alpinisme 1. Anem alternant any si any no alpinisme 1, amb el de tecnificacio (un nivell 2). A mes, a principis del 2015 farem el primer curs d’esqui de muntanya. Moltes gracies

 22. Hola,
  No hi ha la possibilitat de fer aquest any el curs d’alpinisme1 perquè pel que he estat llegint hi ha bastanta gent interessada no es podria fer una excepció?
  Salut Guillem.

 23. Hola, estic interessat en el curs de Tecnificació d’Alpinisme i m’agradaria saber quan s’obriran les inscripcions i les dates aproximades del curs.

  gràcies!

 24. En resposta a la gent interessada, enguany finalment no podrem realitzar el curs d’Alpinisme 1, el farem al 2016. Ho sentim però diverses circumstancies han fet que no fos possible. En quant al curs de Tecnificació en el seu moment donarem la informació pertinent.

 25. Bon dia,
  Estaria interessat amb unes classes de rocòdrom. Som dos, i ens agradaria fer-les junts. Volem fer prous classes per poder anar els dos sols.
  Quina disposició teniu?

  Gràcies.

  1. Hola Kike.
   Per classes al rocòdrom hauries de passar per l’instal·lació i parlar amb el nostre tècnic, Dani. Ell et dirà la disponibilitat. Per una altra banda, al setembre i octubre farem curs d’escalada en roca per si és del teu interès. Al blog veuràs de cursos passats com està estructurat aquest curs. Qualsevol dubte pots trucar al club muntanyenc. Moltes gràcies!

 26. Hola, m’agradaria demanar informació sobre el curs d’iniciació a l’esquí de muntanya. Amb qui hauria de contactar?

 27. Bon dia,

  Se sap quan es publicaran els cursos de l’escola de muntanya de l’any vinent? Jo estaria interessat en el curs d’iniciació en esquí de muntanya,

  moltes gràcies,

 28. Hola,

  voldria preguntar el motiu pel qual el curs d’esquí de muntanya d’enguany costa 170€ mentre que el de l’any passat (que té el mateix nombre de sortides) costava 120€.

  Moltes gràcies

 29. Hola, estic interessat en el curs de Tecnificació d’Alpinisme i m’agradaria saber quan s’obriran les inscripcions i les dates aproximades del curs.

  gràcies

  1. Hola David, encara no sabem quan el farem ni dates. Tot just ara tenim ple el d’alpinisme que comença la setmana vinent.
   Esperem fer-ho cap al juny. Ho publicarem en el seu moment. Gràcies pel teu interés!

 30. Bon dia, m’agradaria saber si feu algun curs d’iniciació a l’escalada. He escalat alguna vegada a rocodrom fa ja un temps i he fet varies vies ferrades, no sé si tindria que començar per l’inicial.
  Gràcies.

 31. Hola, me llamó Africa y soy de Sabiñanigo, este año voy a estudiar a Bellaterra y me gustaría tener información de los bonos para poder usar vuestras instalaciones.

  1. Hola África, tienes los precios, horarios, etc en https://escolademuntanya.wordpress.com/rocodrom/, también puedes llamar al Club Muntanyenc, en horario de 17 a 20h, de lunes a viernes, al 936745396. Ahora tienes abono siendo socia del club hasta final de año, infórmate llamando .Gracias y bienvenida, en cuanto vengas, conoceras un montón de gente. Sabiñanigo, buen lugar que conozco muy bien, buena gente, puerta de entrada al Valle de Tena

 32. Hola! Hi ha cursos d’escalada al rocòdrom per adults? Quina opció té un adult que vulgui aprendre amb el rocòdrom?

  1. Hola, gràcies per la pregunta. Pots fer curs d’escalada en roca que fem anualment al voltant de setembre, octubre, o pots durant la resta de l’any fer classes particulars amb el nostre tècnic al rocòdrom. Pots consultar amb ell mateix en horari de rocòdrom de dilluns a divendres o al club en horari de tarda de 17 a 21h. Gràcies

 33. Hola! Tinc una filla de 9 anys i està interessada en començar a escalar, hi ha provat un parell de vegades i li agrada però entenc que hauria de fer classes…. Feu algún tipus de curs o extraescolar per aquesta edat? En quin lloc, preus i horaris?

  Moltes gràcies!

  1. Hola Marta.
   Heu de contactar al Club Muntanyenc Sant Cugat o pasar per recepció in situ en horari de tarda. Les dades les teniu a cmsc.cat. Gràcies. Allà us informaran dels extraescolars etc….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s