Èxit rotund del Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat 2010

Organitzat pel Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), el passat dissabte 4 de setembre es va celebrar el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat de la FEEC i la darrera prova de la Copa Catalana de Dificultat a les magnífiques instal·lacions de la nostra entitat. En un esplèndid dia, l’excel·lent organització del CMSC va fer gaudir a participants i públic d’una gran jornada de d’escalada. Volen abans de tot agrair el treball de tot l’equip de voluntaris del Club en aquest event.

Respecte a la competició, després d’un matí intens amb les rondes classificatòries, la tarda va deparar unes vies espectaculars ideades pels equipadors de la FEEC, que van posar a prova als finalistes. En les categories absolutes els dos grans favorits van complir les expectatives i tant Ramon Julián (Grup Excta. Manlleu) com Helena Alemán (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) van proclamar-se campions de Catalunya.

Ramonet gairebé va arribar al top d’una gran via (cotada com a 8b) en la qual Carlos Catari (Grup Excta. Manlleu) va ser segon i José Enrique Agustí (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) tercer. Per la seva banda, Helena Alemán va assolir la via femenina (cotada com a 7c+) amb gran seguretat, mentre Marieta Cartró (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) es va classificar en segona posició,  just per davant d’Anna Giménez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), tercera classificada. De l’equip de competició del CMSC, en Guillem Fernández va aconseguir una meritòria 8a posició. Mentre, l’Esther Raventòs va arribar a la final i va aconseguir una magnífica 4a posició.

En la categoria infantil femenina, Sílvia Burgada (Unió Excta. Sabadell) va quedar campiona per davant de Marina Valencia (Unió Excta. Sabadell), 2a i l’escaladora del CMSC Alba Fernández, 3a (Club Muntanyenc Sant Cugat). Felicitats, Alba!

Mentrestant, en la categoria infantil masculina i en una final molt disputada, Roger Jiménez (Centre Excta. Farners) va assolir el seu primer Campionat per davant d’Àlex Hernández (Club Esqui Berguedà – SE) i de José Martos (Unió Excta. Vic). Cal dir que l’escalador del CMSC Sergi Lambea va entrar a la final quedant en una excel·lent 5a posició i en Simon Padin va quedar en una meritòria 7a posició. Endavant bous, sou el futur del Club!

La categoria de promoció mixta va tenir un clar dominador, que sens dubte serà un nom a tenir en compte de cara al futur. Es tracta de Chaiyá García (Club Excta. d’Alcover), membre destacat del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC), va assolir el top de la mateixa via que posteriorment encadenaria la campiona absoluta, mentre en Marc Jiménez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) va quedar en segona posició per davant de Pol Roca (Club Excta. Sant Quirze), tercer classificat.
En Sergi Pujol, del CMSC va resultar finalment 4rt en una molt bona actuació, amb uns competidors molt forts.

Per últim, en veteranes, l’escaladora de casa nostra, Meye Roig (Club Muntanyenc Sant Cugat) es va proclamar campiona, mentre que en veterans masculins el vencedor fou Toti Vales (Centre Excta. de Catalunya), seguit per Santi Martínez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) i de Catx Hernández (Club Esquí Berguedà – SE).

Com a novetat molt destacada del Campionat, el portal d’informació local cugat.cat va oferir la retransmissió de les finals absolutes en directe per Internet, convertint-se en el primer mitjà català en emetre una retransmissió d’aquest tipus al seu web. La retransmissió la podeu tornar a veure al següent enllaç (77 minuts d’emissió en català i resums en anglès).

La Copa Catalana

A la vegada, la prova celebrada a Sant Cugat del Vallès va posar el punt i final a la temporada d’enguany de la Copa Catalana d’Escalada de Dificultat. Una Copa que ha tingut com guanyadors, en categories absolutes en Marc Muñoz (Ass. Esp. Matxacuca) i l’Anna Giménez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç). Els resultats dels competidors del CMSC es trobareu una mica més abaix. A destacar la Campiona Veterana 2010, la Meye Roig, l’Esther Raventòs com 3a classificada a Absoluta Femenina, i les quartes posicions de l’Alba Fernández (Inf. Fem.), el Sergi Pujol (Promoció Mixta) i en Guillem Fernández (Abs. Masc.).

Les pròximes cites de l’escalada catalana són la última prova puntuable de Copa Catalana de bloc (25 de setembre a Sabadell) i el Campionat de Catalunya de Bloc que es celebrarà a Reus (2 d’octubre).

Resultats del Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat 2010

Categoria Infantil Femenina
1. Sílvia Burgada (Unió Excta. Sabadell)
2. Marina Valencia (Unió Excta. Sabadell)
3. Alba Fernández (Club Muntanyenc Sant Cugat)

Categoria Infantil Masculina
1. Roger Jiménez (Centre Excta. Farners)
2. Àlex Hernández (Club Esqui Berguedà – SE)
3. José Martos (Unió Excta. Vic)

5. Sergi Lambea (Club Muntanyenc Sant Cugat)
7. Simon Padin (Club Muntanyenc Sant Cugat)

Categoria Promoció Mixta
1. Chaiyá García (Club Excta. d’Alcover)
2. Marc Jiménez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
3. Pol Roca (Club Excta. Sant Quirze)
4. Sergi Pujol (Club Muntanyenc Sant Cugat)

Categoria Veteranes
1. Meye Roig (Club Muntanyenc Sant Cugat)

Categoria Veterans
1. Toti Vales (Centre Excta. Catalunya)
2. Santi Martínez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
3. Catx Hernández (Club Esquí Berguedà – SE)

Categoria Absoluta Femenina
1. Helena Alemán (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
2. Marieta Cartró (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
3. Anna Giménez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
4. Esther Raventòs (Club Muntanyenc Sant Cugat)

Categoria Absoluta Masculina
1. Ramon Julián (Grup Excta. Manlleu)
2. Carlos Catari (Grup Excta. Manlleu)
3. José Enrique Agustí (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)

8. Guillem Fernández (Club Muntanyenc Sant Cugat)

Classificació final de Copa Catalana d’Escalada de Dificultat 2010

Categoria Infantil Femenina
1. Silvia Burgada (Unió Excta. Sabadell): 280 punts
2. Marina Valencia (Unió Excta. Sabadell): 225 punts
3. Maria Monllor (Unió Excta. Sabadell): 190 punts
4. Alba Fernández (Club Muntanyenc Sant Cugat): 165 punts

Categoria Infantil Masculina
1. Àlex Hernández (Club Esqui Berguedà – SE): 260 punts
2. José Martos (Unió Excta. Vic): 245 punts
3. Òscar Campos (Unió Excta. Vic): 149 punts

15. Sergi Lambea (Club Muntanyenc Sant Cugat): 51 punts
16. Simon Padin (Club Muntanyenc Sant Cugat): 43 punts

Categoria Promoció Mixta
1. Chaiyá García (Club Excta. d’Alcover): 300 punts
2. Pol Roca (Club Excta. Sant Quirze): 235 punts
2. Marc Jiménez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç): 235 punts
4. Sergi Pujol (Club Muntanyenc Sant Cugat): 198 punts

Categoria Veteranes
1. Meye Roig (Club Muntanyenc Sant Cugat): 300 punts

Categoria Veterans
1. Santi Martínez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç): 280 punts
2. Oriol Rossell (Centre Muntanyenc Sant Llorenç): 215 punts
3. Toti Vales (Centre Excta. Catalunya): 100 punts

Categoria Absoluta Femenina
1. Anna Giménez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç): 245 punts
2. Mariona Burgada (Unió Excta. Sabadell): 212 punts
3. Esther Raventòs (Club Muntanyenc Sant Cugat): 185 punts

Categoria Absoluta Masculina
1. Marc Muñoz (Ass. Esp. Matxacuca): 234 punts
2. Pere Julià (Centre Excta. Penedès): 182 punts
3. Pol Palau (Centre Muntanyenc Sant Llorenç): 155 punts
4. Guillem Fernández (Club Muntanyenc Sant Cugat): 120 punts

Gràcies a tots, escaladors, públic i spònsors, en nom de l’Organització del Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s