Èxit total del Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat 2018

El Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat 2018 es va celebrar al rocòdrom Josep Barberà del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) el passat dissabte 6 d’octubre. 103 participants i 3 paraescaladors van completar una inscripció històrica per un campionat de dificultat.

Un magnífic dia de sol, una organització excel·lent gràcies a tots els voluntaris del CMSC, i un suport incondicional de espònsors i amics del club i de la ciutat per gaudir d’una gran jornada de l’escalada. Unes grans vies dissenyades per l’staff tècnic de la FEEC (Fèlix Obrador i Carlos Catari (All4Climb) van fer les delícies dels competidors.

De bon matí es van disputar les categories sub-12, sub-15 i sub-18. Al voltant del migdia es van celebrar les finals d’aquestes categories, molt disputades i emocionants.

Així, a la categoria sub-12 femenina va resultar guanyadora la Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) per davant de Laia Taulats de la Federació Andorrana (segona de la prova), Maria Farré (Centre Excta Lleida) (tercera de la prova, segona del Campionat) i Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) (quarta de la prova, tercera del Campionat). A sub-12 masculina, Ernest Wojdel (Club Excta Madteam) va ser el guanyador, seguit de Manel Navarro (Unió Excta Catalunya – Tortosa) i de Sergio Miranda (Unió Excta Catalunya – Cornellà).

La categoria sub-15 també va ser molt disputada, amb uns clars guanyadors en els primeres posicions i uns resultats més ajustats en les posicions pel pòdium. Així, en categoria femenina, Gal·la Pérez (Agrup Excta Granollers) va ser la guanyadora seguida de Lucía Miranda (Unió Excta Catalunya – Cornellà) i de Ivet García (Unió Excta Catalunya – Mataró). Júlia Roca i Txell-Yang Reverter del Club Muntanyenc Sant Cugat van quedar en 5a i 6a posició. En sub-15 masculina un gran Lau Macià (Club Excta Esparreguera) va ocupar la 1a posició, seguit del seu germà Lluc Macià (Club Excta Esparreguera) i de Marc Ramírez (Club Excta UEC-Anoia). Genís Piera i Lucas Prieto del Club Muntanyenc Sant Cugat van ocupar la 17a i 19a posició respectivament.

Mentre, a la última categoria del matí, sub-18 es va veure un gran nivell dels competidors. A la categoria femenina va quedar campiona Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), en segona posició Rut Monsech (Club Excta Alpicat) i tercera Luna Marsella (Unió Excta Sabadell), mentre en la categoria masculina, i en una final molt ajustada, Hector Bazán (Grup Excta Manlleu) es feia amb la 1a posició, seguit de Cedric Lluc Milles (Centre Excta Sant Celoni, 2n a la prova), Pere Borrell (Unió Excta Sabadell, 3r a la prova, 2n al Campionat) i de Rai Suñé (quart a la prova, 3r al Campionat).

Després de la entrega de premis dels juvenils, a la tarda van arribar més emocions amb les categories absoluta, veterans i una exhibició de paraescalada. Amb la celebració de la categoria sub-18 al matí, molts joves del Centre de Tecnificació de Catalunya van poder disputar també la categoria absoluta, demostrant el seu talent i que ja estan preparats per les màximes categories.

Una bona participació de veterans va permetre veure la victòria de Llucià Hernández (Club Esquí Berguedà – SE), seguit de Ramón Lara (Club Excta Alcover) i de Marcos Rodríguez (Centre Muntanyenc Sant Llorenç). Els nostres escaladors del Club Muntanyenc Sant Cugat van ser Roger Traveset (5è classificat), Andrés Sánchez (6è classificat) i Daniel García (9è classificat). Com sempre, els veterans donant espectacle.

I per últim la categoria absoluta. En categoria masculina, un incombustible Ramón Julián (Grup Excta Manlleu) va demostrar una altra vegada el seu talent i en una final inoblidable va aconseguir solucionar el pas clau on la resta van quedar-se per quasi encadenar la via graduada en 8a+/b. Per darrera, un gran Hector Bazán (Grup Excta Manlleu) i Jerome González (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) en tercera posició. Simón Padín, de Club Muntanyenc Sant Cugat va quedar en 13a posició. En categoria femenina, Francis Guillén (Centre Excta Sant Quirze) va quedar en 1a posició de la prova, mentre que la jove Rut Monsech (Club Excta Alpicat) va ocupar la 2a posició de la prova, i 1a al Campionat. Per darrera, Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) quedava en 3a posició de la prova, i 2a del Campionat, i Helena Alemán quedava en 3a posició del Campionat (Centre Muntanyenc Sant Llorenç).

Finalment destaquem la exhibició del paraescaladors Albert Guardia, Marc i Georgina Segarra van demostrar i donar visibilitat a una categoria poc coneguda pel públic, el qual els va animar moltíssim.

Des del Club Muntanyenc volem donar les GRÀCIES a tots els implicats en aquest esdeveniment. Tanmateix, van voler també donar suport a la associació Climbers Against Cancer CAC, de la que el nostre rocòdrom és Centre Oficial. Així, tots els pòdiums van obtenir d’obsequi una samarreta CAC. Es va aconseguir que tots els esportistes estiguessin com a casa, amb una bossa magnífica de regal amb entrepans, fruita, barretes energètiques i magnesi de regal. A més, unes vies de qualitat i l’ambient de tot el dia amb les parades dels nostres espònsors va contribuir a que la festa de l’escalada fos un èxit.

Gràcies a Camp Base, Vaude, Edelrid, Red Chili, Climbskin, Stroong, Top-Climb, All4Climbing, Ametller Origen, Cap a Casa, Alba Martínez-Picó , Wogü, Zion Climbing, Quiromassatgista i Ajuntament de Sant Cugat. Aquest Campionat de Catalunya s’enmarca dins dels tots els esdeveniments de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport 2018. Moltes gràcies també a cugat.cat per la retransmissió en sdirecte per streaming de les finals absolutes. L’entrega de premis del migidia i tarda va comptar amb la presència dels responsables de l’Escola de Muntanya del CMSC, reponsables tècnics de la FEEC i el President del Club Muntanyenc Sant Cugat, Silvano Bendinelli. El tradicional sorteig de material va posar punt i final a la competició.

Streaming de les finals absolutes realitzat per Cugat.cat en el enllaç:
https://www.cugat.cat/tv/video/8496

Galeria d’imatges, gentilessa de Artur Ribera Fotografia, a: http://www.facebook.com/escolademuntanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s